ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

PFIZER ΚΑΙ ΟΙ " ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ " ΠΛΗΡΩΜΕΣ

   PFIZER ΚΑΙ ΟΙ " ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ " ΠΛΗΡΩΜΕΣ


Απορίας άξιον, τυγχάνουνε μεγάλης εκτίμησης από την ελληνική κυβέρνηση παρότι έχουν αποδεχθεί επίσημα ότι δωροδοκούνε κυβερνητικούς.

Δικόγραφο του Αμερικανικού Δικαστηρίου της Περιφέρειας της Κολούμπια «Δωροδοκίες -ακατάλληλες πληρωμές που έγιναν σε ξένους αξιωματούχους σε πολλές χώρες από τους υπαλλήλους και τους αντιπροσώπους των θυγατρικών της Pfizer προκειμένου να βοηθήσουν την Pfizer στην απόκτηση ή τη διατήρηση των δραστηριοτήτων της.»

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer αποδέχθηκε ότι έχει δωροδοκήσει πλήθος κυβερνητικών αξιωματούχων ανά την υφήλιο τους οποίους ως έξτρα «δώρα» φρόντιζε να τους στέλνει για dolce vita στην Ελλάδα ένεκα ισχυρής βάσης και πολιτικής προστασίας.



ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΟΚΤΩ ΚΡΑΤΩΝ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.
Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ " ΔΩΡΑΚΙΑ " ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΤΕΣ ΤΩΝ "ΔΩΡΩΝ " ΑΥΤΩΝ ,ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ  ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.



ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ GOOGLE


ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ?
 
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ :


Το 2009, η επίσης αμερικανική Pfizer δέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο 2,3 δις δολαρίων κλείνοντας μία σειρά από υποθέσεις, που αφορούσαν την παράνομη προώθηση φαρμάκων, όπως τα Bextra, Zyvox, Geodon και Lyrica.

Το 2014, η Pfizer δέχθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους πάνω από 400 εκατ. δολάρια για μία υπόθεση που αφορούσε την εκτός ενδείξεων προώθηση του φαρμάκου Rapamune. Υπόθεση την οποία κληρονόμησε από την εξαγορά της Wyeth το 2009.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2018 https://insuranceworld.gr/47559/eidiseis/koinoniki-asfalisi-ygeia/gemati-skandala-i-agora-farmakon-kai-exoplismoy

Ύστερα από έντονες πιέσεις η αρμόδια υπηρεσία Afssaps (Γαλλική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Προϊόντων Υγείας) έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα 59 φαρμάκων, τα οποία έχουν τεθεί σε ιδιαίτερη διαδικασία παρακολούθησης στο πλαίσιο ενός «προγράμματος διαχείρισης κινδύνων».

Η λίστα αυτή καλύπτει ένα πλατύ φάσμα όπως: το νέο χάπι αντισύλληψης «της επόμενης μέρας» Ellaone (εργαστήριο HRA), το Champix (εταιρεία Pfizer) για το κόψιμο του καπνίσματος, που ήδη έχει δεχθεί πάνω από 1200 μηνύσεις στην Αμερική, τα χάπια αδυνατίσματος για τους υπέρβαρους το Alli ( εργαστήρια GSK) και το Acomplia (εταιρεία Sanofi-Aventis). Επίσης, το Prevenar13 ( της Pfizer) εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας ή ακόμη το Gardasil (των Sanofi-Pasteur MSD), που κυκλοφόρησε το 2006 για την πρόληψη του καρκίνου του τράχηλου της μήτρας, στις νέες κοπέλες και γυναίκες από 9 έως 26 ετών.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2011 https://www.tovima.gr/2011/01/21/world/b-gallia-b-br-rizikes-allages-sta-farmaka-meta-to-skandalo-mediator

Σκάνδαλο Pfizer: Πρόστιμο 2,3 εκατ. δολ. για off label προώθηση φαρμάκων

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2009 ανακοινώθηκε το πρόστιμο που επέβαλλε το αμερικανικό δημόσιο στην φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, ήταν δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι επρόκειτο για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμα και το search της Google, ρώταγε, “μήπως εννοείτε εκατομμύρια;” Αλλά όχι, ήταν δισεκατομμύρια. Τι έκανε αυτή η εταιρεία για να σπάσει το ρεκόρ προστίμων στο χώρο της υγείας; Προωθούσε τα φάρμακά “off label”, δηλαδή για μη εγκεκριμένες χρήσεις.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2001, όταν η Pfizer πήρε έγκριση για να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα παυσίπονο, ονόματι Bextra, που περιείχε τη δραστική ουσία βαλντεκοξίμπη. Το φάρμακο ήταν μέρος μιας νέας κατηγορίας παυσίπονων γνωστών ως αναστολέων Cox-2 που υποτίθεται πως ήταν πιο ασφαλή από τα αντίστοιχα γενόσημα. Ως καινοτόμο φάρμακο το Bextra ήταν 20 φορές ακριβότερο από την ιβουπροφαίνη και η Pfizer μαζί με την εταιρεία Pharmacia (που αργότερα εξαγόρασε) σχεδίαζαν να το πουλήσουν ως θεραπεία για τον οξύ πόνο, σαν κι αυτόν που εμφανίζεται μετά από ένα χειρουργείο. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2001, ο FDA (η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) αποφάσισε ότι το Bextra δεν ήταν ασφαλές για τα άτομα με υψηλό κίνδυνο καρδιακού εμφράγματος ή εγκεφαλικού και το ενέκρινε μόνο για την οστεοαρθρίτιδα, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα των ενηλίκων και την πρωτογενή δυσμηνόρροια, απορρίπτοντας τη χρήση του για τον οξύ χειρουργικό πόνο.

Το Bextra είχε μια σύντομη καριέρα στην αγορά καθώς αποσύρθηκε τον Απρίλιο του 2005 από την Pfizer, κατόπιν απαίτησης του FDA που ανησυχούσε για αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παρενεργειών και δερματικών αντιδράσεων συν το γεγονός ότι το φάρμακο δεν είχε αποδειχθεί ότι προσέφερε πλεονεκτήματα σε σχέση με τα γενόσημα παρόμοιας χρήσης. Αλλά για όσο διάστημα κυκλοφόρησε, απέφερε κέρδη 1,7 δισ. δολ. εκ των οποίων τα μισά τουλάχιστον προέρχονταν από συνταγογράφηση για χρήσεις που ο FDA είχε απορρίψει. Η Pfizer το προωθούσε για μη εγκεκριμένες χρήσεις και δοσολογίες δωροδοκώντας χιλιάδες γιατρούς, όπως έδειξε η έρευνα του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι γιατροί φάνηκε πως δεν ήταν τόσο δύσκολο να πεισθούν -λαμβάνοντας βέβαια τα κατάλληλα δωράκια τους- καθώς αρκετοί δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιες είναι οι εγκεκριμένες χρήσεις και ποιες δεν είναι. Υπολογίζεται ότι το 15% όλων των πωλήσεων φαρμάκων στις ΗΠΑ είναι για μη εγκεκριμένες χρήσεις χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Τα εσωτερικά εταιρικά έγγραφα έδειξαν ότι τόσο η Pfizer όσο και η Pharmacia είδαν δώσει πολλά εκατομμύρια δολάρια για “εκπαίδευση” εκατοντάδων γιατρών προκειμένου να προωθήσουν το Bextra για “off label” χρήσεις. Δεν αποκαλύφθηκαν όλα καθώς ένας πρώην διευθυντής πωλήσεων της Pfizer κατέστρεψε αρκετά έγγραφα σχετικά με την παράνομη προώθηση του φαρμάκου με αποτέλεσμα να περιοριστεί κατ’ οίκον για μερικούς μήνες φορώντας ένα ανιχνευτικό βραχιολάκι. Η ομοσπονδιακή έρευνα βασίστηκε σε αποκαλύψεις έξι πληροφοριοδοτών σχετικά για τις τακτικές μάρκετινγκ και κυρίως σε αυτή του Τζον Κοπκχίνσκι (John Kopchinski), ενός πρώην στρατιωτικού που είχε προσληφθεί από την εταιρεία ως ιατρικός επισκέπτης.

Οι πληροφοριοδότες αυτού του είδους αμείβονται στις ΗΠΑ ανάλογα με το τελικό πρόστιμο και ο Κοπκχίνσκι κέρδισε από αυτή την ιστορία το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 51,5 εκατ. δολ. Ο ίδιος είπε πως αποφάσισε να καταθέσει επειδή οι ιατρικοί επισκέπτες έπαιρναν μπόνους 50 δολ. κάθε φορά που ένας γιατρός συνταγογραφούσε το Bextra για μια χειρουργική επέμβαση και αυτό συχνά γινόταν σε υψηλές δοσολογίες, κάτι που είχε βάρος στη συνείδησή του. Όποιος δεν προωθούσε το φάρμακο με επιθετικό τρόπο αποκτούσε την ταμπέλα του “μη ομαδικά εργαζόμενου” και ο μόνος τρόπος για να αποφύγει κάτι τέτοιο ήταν να το προωθεί για μη εγκεκριμένες χρήσεις. Ανέφερε επίσης πως τον είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα ότι οι γιατροί ενθαρρύνονταν να ξεκινούν τους ασθενείς με δοσολογία που ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερη από την εγκεκριμένη αρχική δόση – για την αρθρίτιδα είχαν εγκριθεί 10 mg ημερησίως και για τη δυσμηνόρροια 20 mg.

Ορισμένοι υποστηριχτές της εταιρείας είπαν πως το αμερικανικό δημόσιο έπρεπε να “ντρέπεται” που επέβαλε ένα πρόστιμο ύψους 2,3 δισ. δολ. -αυτό ήταν το πραγματικό σκάνδαλο. Αλλά το πρόστιμο μάλλον έσωσε την εταιρεία από την πτώχευση. Όπως οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street θεωρήθηκαν “πολύ μεγάλες για να αποτύχουν” έτσι και η Pfizer, η μεγαλύτερη αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία δεν ήταν δυνατόν να κλείσει. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν αρνιόταν το πρόστιμο και η υπόθεση πήγαινε στα δικαστήρια. Η Σάντρα Τζόρνταν (Sandra Jordan), πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας και καθηγήτρια της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, ανέφερε: “Η Pfizer μπορεί να επιβιώσει πληρώνοντας αυτά τα χρήματα αλλά εάν είχε αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση σε μια δίκη και την έχανε η δικαστική ποινή θα μπορούσε να την είχε θέσει εκτός λειτουργίας”. Κι αυτό διότι ότι οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία καταδικάζεται για απάτη στις ΗΠΑ αποκλείεται αυτόματα από το κρατικό σύστημα φαρμάκου, έτσι οι εισαγγελείς δεν ήθελαν στην πραγματικότητα να ασκήσουν δίωξη. “Αν ασκήσουμε δίωξη στη Pfizer, θα αποκλειστεί”, ήταν η δήλωση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα που επόπτευε την έρευνα Μάικ Λουκς (Mike Loucks) “και πολλοί άνθρωποι που εργάζονται για την εταιρεία και δεν έχουν ασκήσει εγκληματική δραστηριότητα θα ζημιωθούν.”

Τελικά, η Pfizer πλήρωσε 1,2 δισ. δολ. πρόστιμο για το Bextra και 1,1 δισ. δολ. για αστικές αγωγές σχετικά με “off label” προωθήσεις άλλων 12 φαρμάκων. Επρόκειτο για πρόστιμο ρεκόρ αλλά η εταιρεία έχασε απλώς τα κέρδη ενός τριμήνου. Όσο για το ρεκόρ, ξεπεράστηκε γρήγορα, το 2012, όταν το αμερικανικό δημόσιο επέβαλε 3 δισ. δολ. στη βρετανική εταιρία GlaxoSmithKline για ένα  επίσης σκάνδαλο με “off label” χρήσεις.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2018 https://www.healthyliving.gr/2018/04/03/pfizer-8-apath-farmaka-apath

Pfizer: Τα κολοσσιαία πρόστιμα και οι έκνομες πρακτικές ενός κολοσσού

Η Pfizer αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έκνομων πρακτικών που επιβεβαιώνουν ότι οι οικονομικοί κολοσσοί του φαρμάκου αντιμετωπίζουν την υγεία ως «εμπόρευμα» και τους ασθενείς ως «καταναλωτές».

Κανένα από τα διθυραμβικά ρεπορτάζ για την εταιρεία δεν αναφέρουν για παράδειγμα τα ιλιγγιώδη πρόστιμο που έχουν επιβληθεί στην εταιρεία και ανέρχονται στο ποσό των 4,747,652,947 δολαρίων για τα τελευταία 20 χρόνια! Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όταν μία εταιρεία μπορεί να επιβιώνει μετά από τέτοια πρόστιμα, σίγουρα απολαμβάνει πολλαπλάσια κέρδη από την δραστηριότητα της.

Προβλήματα με την ασφάλεια των προϊόντων

Κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1980, οργανώσεις όπως η Ομάδα Έρευνας για την Υγεία του Πολίτη (Public Citizen Health Research Group), κατήγγειλαν ότι το ευρέως συνταγογραφούμενο φάρμακο για την αρθρίτιδα της Pfizer, το Feldene προκαλούσε υψηλό κίνδυνο γαστρεντερικής αιμορραγίας μεταξύ των ηλικιωμένων, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρά τις αναφορές για θανάτους, αρνήθηκε  να επιβαλλει περιορισμούς στην κυκλοφορία  του.  Ένα άρθρο του The Progressive τον Ιούνιο του 1986 για το συγκεκριμένο φάρμακο Feldene είχε τίτλο «Θάνατος δια συνταγογραφήσεως» (DEATH BY PRESCRIPTION)!

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ, εξέφρασε μεγαλύτερη ανησυχία για αναφορές δεκάδων θανάτων που συνδέονται με τις καρδιακές βαλβίδες της Shiley, θυγατρικής της Pfizer.  Το 1986, καθώς ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 125, η Pfizer σταμάτησε την παραγωγή όλων των μοντέλων βαλβίδων καρδιάς.  Ωστόσο, εώς εκείνο το σημείο είχαν ήδη εμφυτευτεί σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι οι συσκευές θα μπορούσαν να παρουσιάσουν πρόβλημα ανά πάσα στιγμή.

Το 1991, μια ομάδα ελεγκτών της FDA κατήγγειλε ότι η Shiley (θυγατρική της Pfizer) είχε «παρακρατήσει» πληροφορίες σχετικά με προβλήματα ασφάλειας από τις ελεγκτικές αρχές προκειμένου να λάβει την αρχική έγκριση για τις βαλβίδες της (!!) και ότι η εταιρεία συνέχισε να αποκρύπτει τις συγκεκριμένες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές! Μια έρευνα της 7ης Νοεμβρίου 1991 που δημοσιεύθηκε στην Wall Street Journal ισχυρίστηκε ότι η Shiley είχε παραποιήσει σκόπιμα τα αρχεία κατασκευής σχετικά με την δυσλειτουργία των συγκεκριμένων καρδιακών βαλβίδων.

Αντιμέτωπη με αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει έως και 205 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις δεκάδες χιλιάδες αγωγές που είχαν κατατεθεί εναντίον της.  Παρόλα αυτά, η Pfizer αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την εντολή της FDA ότι θα έπρεπε άμεσα να ενημερώσει τους ασθενείς που είχαν ήδη τις συγκεκριμένες βαλβίδες ότι υπήρχε μεγαλύτερος κίνδυνος θανατηφόρων δυσλειτουργιών σε εκείνους που είχαν εγκαταστήσει τη βαλβίδα σε ηλικία μικρότερη των 50 ετών.

Το 1994 η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει 10,75 εκατομμύρια δολάρια για να «διευθετήσει» το ζήτημα. Η Pfizer συμφώνησε επίσης να πληρώσει 9 εκατομμύρια δολάρια για να παύσει η διώξη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που κατηγορούσε την εταιρεία ότι εξαπάτησε τις αρμόδιες αρχές για να αποσπάσει την έγκριση για τις βαλβίδες. Επωμίστηκε επιπλέον πληρώσει το κόστος αντικατάστασης των βαλβίδων σε ασθενείς και την παρακολούθηση της υγείας τους.

Το 2004, η Pfizer ανακοίνωσε πλήρωσε πρόστιμο 60 εκατομμυρίων δολαρίων για το φάρμακο Rezulin, ένα φάρμακο για το διαβήτη που είχε αναπτυχθεί από την Warner-Lambert, το οποίο όμως το είχε αποσύρει από την αγορά λίγο πριν εξαγοραστεί η εταιρεία από την Pfizer το 2000.  Η απόσυρση πραγματοποιήθηκε αφού δεκάδες ασθενείς πέθαναν από οξεία ηπατική ανεπάρκεια που λέγεται ότι προκλήθηκε από το φάρμακο.

Το 2004, μετά την αποκάλυψη για επικίνδυνες παρενέργειες του παυσίπονου της εταιρείας Merck, το Vioxx, η Pfizer συμφώνησε να αναστείλει την τηλεοπτική διαφήμιση για το αντίστοιχο φάρμακο Celebrex.  Το 2005, η Pfizer παραδέχτηκε ότι μια κλινική δοκιμή του 1999 διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς που έλαβαν Celebrex αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Το 2005 η Pfizer απέσυρε άλλο ένα παυσίπονο, το Bextra, αφού η FDA εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με τους καρδιαγγειακούς και γαστρεντερικούς κινδύνους του φαρμάκου.  Το 2008 η Pfizer ανακοίνωσε ότι διέθεσε 894 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις αγωγές που είχαν κατατεθεί σε σχέση με τα Bextra και Celebrex.

Με την εξαγορά της Wyeth (πρώην American Home Products) τον Οκτώβριο του 2009, η Pfizer ενεπλάκη σε νεό κύκλο νομικών προβλημάτων.  Οι περισσότερες από τις αγωγές που συζητήθηκαν αφορούσαν ορμονοθεραπείες, παιδικά εμβόλια, το αντικαταθλιπτικό Effexor, το αντισυλληπτικό Norplant και το fen-phen, το οποίο είχε αποσυρθεί από την αγορά μετά από αναφορές για πιθανή σύνδεση της χρήσης του με θανατηφόρες βλάβες της καρδιακής βαλβίδας.  Αυτά τα ευρήματα εξαπέλυσαν ένα κύμα δεκάδων χιλιάδων αγωγών εναντίον της εταιρείας.

Προβληματα με την Τιμολόγηση φαρμάκων

Η Pfizer βρίσκεται στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων σχετικά με την τιμολογιακή της πολιτική για περισσότερα από 50 χρόνια.  Το 1958 ήταν μια από τις έξι φαρμακευτικές που κατηγορήθηκαν από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για χειραγώγηση τιμών στα αντιβιοτικά.  Η εταιρεία κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για την τετρακυκλίνη (φαρμακευτική ουσία για την αντιμετώπιση λοιμώξεων κλπ).

Το 1961, το Υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον των Pfizer, American Cyanamid, Bristol-Myers και ανώτατων στελεχών των τριών εταιρειών για δημιουργία καρτέλ.  Η αρμόδια επιτροπή διαπίστωσε ότι «βρώμικα χέρια και δόλιες πρακτικές έπαιξαν σημαντικό ρόλο» στην πιστοποίηση της τετρακυκλίνης για την Pfizer.

Το 1967 οι αρχές έκριναν τις εταιρείες Pfizer, American Cyanamid και Bristol-Myers ένοχους για συνωμοσία για τον έλεγχο της παραγωγής και της διανομής προϊόντος, και συνωμοσία για μονοπωλιακές πρακτικές.

Εν τω μεταξύ, η Pfizer και οι άλλες εταιρείες συμφώνησαν να πληρώσουν περίπου 136 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσουν αστικές και ποινικές υποθέσεις από διώξεις που είχαν ασκηθεί για λογαριασμό καταναλωτών και δημοσίου.

Το 1996 η Pfizer ήταν μια από τις 15 μεγάλες εταιρείες φαρμάκου που συμφώνησαν να πληρώσουν περισσότερα από 408 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσουν μια σειρά ποινικών υποθέσεων για τον καθορισμό τιμών σε φαρμακεία.

Το 1999, η Pfizer δήλωσε ένοχη για κατηγορίες μονοπωλιακών πρακτικών και συνωμοσία καθορισμού τιμών – η μία αφορούσε το συντηρητικό τροφίμων ερυθροβορικό νάτριο και η άλλη τη μαλτόλη.  Η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2000, εν μέσω σφοδρής κριτικής για την υψηλή τιμή των φαρμάκων για το AIDS, η Pfizer πρότεινε να χορηγήσει δωρεάν για μια διετία το φάρμακο Diflucan αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής.  Ωστόσο, το 2003, μετά την απόκτηση της Pharmacia Corp., η Pfizer αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια παραγωγής για το φάρμακο κατά του AIDS ώστε να διανεμηθεί με χαμηλό κόστος σε φτωχές χώρες.

Το 2002 η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει 49 εκατομμύρια δολάρια για να εξοφλήσει πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μια από τις θυγατρικές της για υπερβολική χρέωση για το Lipitor που μειώνει τη χοληστερόλη.

Το 2016 το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η Pfizer θα πληρώσει 784 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο για παραβίαση των rebates.

Το ίδιο έτος, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε πρόστιμο ύψους 107 εκατομμυρίων δολαρίων στην Pfizer για την επιβολή υπερβολικής τιμολόγησης για ένα φάρμακο κατά της επιληψίας.

Παραβάσεις σε διαφήμιση και προώθηση

Το 1991 η Pfizer πλήρωσε συνολικά 70.000 $ σε 10 πολιτείες για παραπλανητική διαφήμιση στοματικού διαλύματος.

Το 1996 η FDA διέταξε την Pfizer να σταματήσει να προβάλλει μη τεκμηριωμένους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς για το αντικαταθλιπτικό Zoloft.

Το 2000, η ​​FDA προειδοποίησε την Pfizer και τη Pharmacia, ότι οι διαφημίσεις για το Celebrex, ήταν ψευδείς και παραπλανητικές.  Δύο χρόνια αργότερα η FDA διέταξε την Pfizer να σταματήσει να προβάλλει μια σειρά διαφημίσεων όπου η εταιρεία ισχυριζόταν παραπλανητικά ότι το φάρμακο Lipitor που μειώνει τη χοληστερόλη ήταν ασφαλέστερο από ανταγωνιστικά προϊόντα.

Το 2003, η Pfizer πλήρωσε 6 εκατομμύρια δολάρια σε 19 πολιτείες που την κατηγόρησαν ότι χρησιμοποίησε παραπλανητικές διαφημίσεις για να προωθήσει το φάρμακο Zithromax για μολύνσεις στα αυτιά των παιδιών.

Το 2004, η θυγατρική της της Pfizer, Warner-Lambert συμφώνησε να πληρώσει 430 εκατομμύρια δολάρια για να επιλύσει ποινικές και αστικές διαφορές σχετικά με παράνομες πληρωμές γιατρών (!!) ώστε να συνταγογραφούν το φάρμακο επιληψίας Neurontin σε ασθενείς με ασθένειες για τις οποίες το φάρμακο δεν είχε εγκριθεί. Αποκαλύφθηκαν μάλιστα έγγραφα που υποδηλώνουν ότι η Pfizer μεθόδευσε καθυστερήσεις στη δημοσίευση επιστημονικών μελετών που διέψευδαν τον ισχυρισμό της για τις άλλες χρήσεις του Neurontin.  Το 2010 κρατική επιτροπή διαπίστωσε ότι η Pfizer διέπραξε απάτη κατά την προώθηση του Neurontin.  Ο δικαστής διέταξε την εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση 142 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2007, η θυγατρική της Pfizer, Pharmacia & Upjohn συμφώνησε να πληρώσει 34,7 εκατομμύρια δολάρια για πρόστιμο για παράνομη προώθηση της αυξητικής ορμόνης Genotropin.

Το 2009 η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την διευθέτηση ποινικών και αστικών υποθέσεων που σχετίζονταν με την κυκλοφορία του Bextra και τριών άλλων φαρμάκων.  Το ποσό αποτελούσε ρεκόρ για διευθέτηση απάτης στον χώρο της υγείας.

Ο John Kopchinski, πρώην εκπρόσωπος πωλήσεων της Pfizer, του οποίου οι καταγγελίες βοήθησν την έρευνα των αρχών, δήλωσε στους New York Times: «Όλη η κουλτούρα της Pfizer καθοδηγείται από τις πωλήσεις και όποιος δεν  πούλαγε φάρμακα παρανομώντας, δεν  λογιζόταν ως μέρος της ομάδας».

Το 2010, η Pfizer αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών είχε καταβάλλει 20 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 4.500 γιατρούς και επαγγελματίες του ιατρικού τομέα για συμβουλευτικές υπηρεσίες και προώθηση της εταιρείας.  Ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία δημοσιοποίησε δαπάνες αυτού του είδους.

Το 2011 η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει 14,5 εκατομμύρια δολάρια για έκνομες ενέργειες κατά την διάθεση στην αγορά του φαρμάκου Detrol για την ουροδόχο κύστη.

Τον Ιούλιο του 2012, η ​​Pfizer παραδέχτηκε αβάσιμους ισχυρισμούς στη διαφήμισή της για τις πολυβιταμίνες Centrum μετά από αγωγή.

Τον Νοέμβριο του 2012, η ​​Pfizer κατέληξε σε διακανονισμό 35 εκατομμυρίων δολαρίων για το φάρμακο Rapamune μετά από διώξεις που άσκησαν 40 γενικοί εισαγγελείς.

Δωροδοκίες γιατρών και αξιωματούχων

Το 1976 η Pfizer ήταν μια από τις πολλές εταιρείες που αποκάλυψαν ότι είχε πραγματοποιήσει παράνομες  πληρωμές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους διαφόρων χωρών.

Τον Αύγουστο του 2012, η ​​Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε διακανονισμό 45 εκατομμυρίων δολαρίων με την Pfizer για την αποκάλυψη ότι οι θυγατρικές της, ειδικά η Wyeth, είχαν δωροδοκήσει γιατρούς και άλλους επαγγελματίες του χώρου της υγείας για να αυξήσουν τις πωλήσεις στο εξωτερικό.

ΑΡΘΡΟ 19/ 11/2020 https://www.newsbreak.gr/ygeia/146223/pfizer-to-skoteino-parelthon-toy-kolossoy-ton-emvolion

ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ CEO ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟ ΜΠΟΥΡΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΣ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ .



Ο Αλβέρτος Μπουρλά (γεν. 21 Οκτωβρίου 1961) είναι Έλληνας επιχειρηματίας και κτηνίατρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Εντάχθηκε στην εταιρεία το 1993 και κατείχε διάφορους διευθυντικούς ρόλους σε διάφορα παραρτήματα της Pfizer τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Zoetis (τότε γνωστή ως τμήμα υγείας των ζώων), των παραρτημάτων εμβολίων, ογκολογίας, καταναλωτικής υγειονομικής φροντίδας και του παραρτήματος Pfizer Innovative Health, στο οποίο υπάγονται διάφορα τμήματα της εταιρείας. Πριν την προαγωγή του σε διευθύνων σύμβουλος ήταν γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας. Πέρα από την συμμετοχή του στα διοικητικά συμβούλια της Pfizer και του ομώνυμου ιδρύματος της εταιρείας (Pfizer Foundation) έχει διατελέσει μέλος του Οργανισμού για την Καινοτομία στη Βιοτεχνολογία, της ΜΚΟ Catalyst, της Συνεργασίας για τη Νέα Υόρκη και του Συνδέσμου Φαρμακευτικής Έρευνας και Παραγωγών της Αμερικής. Είναι μέλος του Συμβουλίου Επιχειρήσεων και της Στρογγυλής Τραπέζης των Επιχειρήσεων.

Ο Μπουρλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε σε μια οικογένεια Εβραίων. Απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στη βιοτεχνολογία της αναπαραγωγής στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Εγκατέλειψε την Ελλάδα στην ηλικία των 34 μαζί με την γυναίκα του, και από τότε έχει ζήσει σε επτά διαφορετικές πόλεις σε τέσσερις χώρες.

Ο Μπουρλά εργάζεται για την Pfizer από το 1993, εργαζόμενος αρχικά ως δόκτορας κτηνιατρικής και τεχνικός διευθυντής του τμήματος υγείας των ζώων της εταιρείας στην Ελλάδα. Κατείχε πολλαπλούς εκτελεστικούς ρόλους στην Zoetis (τότε γνωστή ως τμήμα υγείας των ζώων) και άλλα τμήματα της Pfizer. Υπηρέτησε ως περιφερειακός πρόεδρος του τμήματος υγείας των ζώων για την Ευρώπη, την Αφρική και την Μέση Ανατολή (2005-2009), ενώ το 2009-2010 διετέλεσε περιφερειακός πρόεδρος του τμήματος υγείας των ζώων για την Ευρώπη, την Αφρική και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Στο δεύτερο ρόλο, κατάφερε να φέρει τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της Fort Dodge Animal Health της Wyeth με αυτές του ανάλογου τμήματος της Pfizer σε αυτές τις περιοχές.

Ο Μπουρλά υπηρέτησε ως πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Μονάδας Επιχειρηματικότητας Καθιερωμένων Προϊόντων της Pfizer κατά την περίοδο 2010-2013. Σύμφωνα με το περιοδικό The Financial, σε αυτό το ρόλο "προχώρησε τις εταιρικές προσπάθειες για να οικοδομήσει μια ισχυρή επιχειρησιακή παρουσία σε προϊόντα της εταιρίας μετά την λήξη του διπλώματος ευρεσιτεχνίας τους με προσπάθειες που μεγιστοποιούσαν τον κύκλο ζωής γνωστών προϊόντων της εταιρείας μετά την απώλεια της αποκλειστικότητας". Αργότερα υπηρέτησε ως πρόεδρος της ομάδας των Εμβολίων, Ογκολογίας και Καταναλωτικής Υγειονομικής Φροντίδας της Pfizer,.όπου οδήγησε το εταιρικό έργο στα φάρμακα για τον καρκίνο και την καρδιά, μεταξύ άλλων. Επίσης συνέβαλε στην κυκλοφορία του Eliquis, ενός αντιπηκτικού, και του Ibrance, ενός φαρμάκου για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Ο Μπουρλά ήταν επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος εμβολίων, ενώ στις 1 Ιανουαρίου προωθήθηκε στην θέση του προέδρου του παραρτήματος Pfizer Innovative Health, Κατά τη διάρκεια της θητείας του, τα έσοδα του παραρτήματος αυξήθηκαν κατά 11% το 2016  Ο Μπουρλά έγινε γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας στις 1 Ιανουαρίου 2018, επιβλέποντας την ανάπτυξη, κατασκευή, πώληση και στρατηγική φαρμάκων της εταιρείας  Προέβη σε αναδιάρθρωση της εταιρείας και απέσπασε το τμήμα καταναλωτικής υγειονομικής φροντίδας κατά την θητεία του ως γενικός διευθυντής επιχειρήσεων. Προήχθη στο βαθμό του διευθύνοντος συμβούλου τον Οκτώβριο του 2018, αντικαθιστώντας τον Ίαν Ριντ, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ο Μπουρλά ήταν ένα από τα επτά ανώτερα στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών που συμμετείχαν σε μια ακρόαση της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας τον Φεβρουάριο του 2019 σχετικά με τις τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στις ΗΠΑ. Τον Απρίλιο του 2019 του απονεμήθηκε το βραβείο για τον "Διαπρεπή Έλληνα Ηγέτη" της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας από τον Τζέφρι Πάιατ, στην τελετή απονομής του βραβείου Πρι Γκαλιάν Ελλάδας (Prix Galien Greece Awards). Τον Ιανουάριο του 2020 ο Μπουρλά ανέλαβε την πρόσθετη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας μετά την ανακοίνωση της Pfizer στα τέλη του 2019 ότι ο Ριντ θα αποσυρθεί από την θέση του μετά από οκτώ χρόνια.

Το 2020, ο Μπουρλά πίεσε για την διαμόρφωση ενός επιθετικού χρονοδιαγράμματος στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της ασθένειας κορονοϊού 2019 από την Pfizer Αποφάσισε την παραγωγή ενός πιθανού εμβολίου ρισκάροντας, καθώς δεν είχε εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών. Στα τέλη Ιουλίου 2020, η εταιρεία ήταν μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών ενός πιθανού εμβολίου, σε συνεργασία με την BioNTech, καθώς το εμβόλιο BNT162b2 μπήκε στην τελευταία φάση δοκιμών

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B2%CE%AD%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BB%CE%AC

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ .ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ NOVARTIS ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ .ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ..... ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ .


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.


13.0 ΥΓΕΙΑ

 

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία. Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.

13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.

13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.

13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.

13.6.  Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.

13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.

13.8.    Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,

13.9.    Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.

13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών. Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

 

11.0 ΝΕΡΟ

 

11.1. Το νερό εδόθη με αφθονία στον άνθρωπο από τους Δημιουργούςτου πλανήτη. Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται αυτό το θείο δώρο, πρέπει να σέβεται απόλυτα τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τα ρυάκια, τις θάλασσες να μην τα μολύνει και να ενεργεί όπως φροντίζει να μην μολύνεται ο εαυτός του.

11.2. Όπου απαιτούνται διεργασίες παραγωγικές με νερό θα τοποθετούνται για την απόλυτη καθαριότητα του νερού οι πιο τεχνολογικά άρτιοι βιολογικοί καθαρισμοί.

11.3. Καθαρισμός όλων των υδάτων θα γίνουν από την Πολιτεία μας από συχνότητες αποστατικές που με αυτές τώρα δηλητηριάζουν το νερό.

11.4. Το νερό θα πάρει πάλι τη μορφή, την κρυστάλλωση, τις θείες ιδιότητες, τις ενέργειες και τα ιχνοστοιχεία που νομοτελειακά μεταφέρει γιατί έτσι μόνο προορίζεται για τον άνθρωπο.

11.5. Το νερό είναι θείο δώρο. Δεν το παράγει κανένας. Έτσι δεν θα μπορεί ποτέ να πωλείται. Το κόστος κατανάλωσης, η οποία πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό, είναι το κόστος της κατασκευής και συντήρησης του δικτύου διανομής.

11.6. Το νερό μπορεί να πωλείται μόνο ως συνιστώσα τελικού επεξεργασμένου προϊόντος.

11.7. Θα γίνει ειδική επεξεργασία του θαλάσσιου νερού ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν αρκετά νησιά και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδος.

11.8. Θα διορθωθεί το δίκτυο μεταφοράς νερού σε όλες τις αγροτικές, παραμεθόριες περιοχές, αστικά κέντρα κτλ ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπημένη κάλυψη και συνεχής παροχή νερού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ https://xronosnousfws.blogspot.com/

ΠΗΓΗ https://www.youtube.com/watch?v=ZlMgAraanj8

ΠΗΓΗ https://www.greekcorruption.dk

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ :https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0
ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεύθυνση: ΘΗΒΩΝ 321, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΤΚ.12244
Τηλ. Επικ.: 210 5449779
Ωραριο Λειτουργίας:
18.00 - 21.00 (ΔΕΥΤ-ΠΑΡ)